Salata de ciuperci

de ionix in Salate, 5 Ian 2010 | 10872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura cu mustar
  • 150 ml ulei
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci:

 

Ciupercile se fierb si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit. 

Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si ciupercile.

Se lasa circa 5 minute sa se caleasca ciupercile apoi se pun intr-o sita la scurs.

Intre timp se freaca galbenusurile cu uleiul, treptat ca la maioneza. 

Dupa ce s-a terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si mustarul si se freaca bine. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.

Sosul creat se toarna peste ciuperci, dupa ce acestea au fost scurse si racite.

Atentie, nu puneti tot sosul pentru ca s-ar putea sa fie prea mult. Depinde in fucntie de cat au intra la apa ciupercile.

La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

04.10.2010, 18:35

am pus eu furculita lipsa

adasev12 1

04.10.2010, 19:00

bun...

ionix 1

05.10.2010, 08:21

Ela, mersic

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui